Verkeersregelaars

Data Post en Taak Instructie (PTI) 2017

op de volgende dagen vindt de PTI plaats voor de verkeersregelaars.
Locatie: Gasterij de Commanderie, Rielseweg 861, Tilburg.

Zaterdag 18 maart 2017
Maandag 20 maart 2017
Dinsdag 21 maart 2017

Downloads:

Om PDF bestanden te kunnen lezen heeft u het programma Acrobat Reader nodig. Dit programma wordt gratis verstrekt en kunt u hier downloaden.

Commissie verkeersregelaars

Tot enkele jaren geleden was uitsluitend de politie bevoegd om het verkeer te regelen. Per 1 mei 2000 kwam daar met de invoering van de 'regeling verkeersregelaars' verandering in. Met deze regeling werd wettelijk bepaald dat ook speciaal opgeleide burgers de taak van verkeersregelaar uit mogen voeren. Uiteindelijk bleek dat motorrijders vanwege hun mobiliteit veruit de meest geschikte verkeersregelaars waren. Sindsdien organiseert de Truck Tour in samenwerking met de politie elk jaar voor alle verkeersregelaars een verplichte cursus. Weggebruikers zijn nu net als bij de politie wettelijk verplicht de aanwijzingen van een verkeersregelaar op te volgen. Door de jaren heen groeide het aantal motorrijders uit tot 240, tijdens de 25ste editie zullen deze 240 motortijders weer mee rijden. Het enthousiasme onder de motorrijders is enorm.

Een half uur voor de trucks op zondagochtend de startplaats verlaten vertrekt de stoet van 240 motorrijders. Een indrukwekkend gezicht. Voorop rijdt de 'uitzetter', deze heeft een bordje bij waarmee hij bij alle kruispunten en oversteekplaatsen aangeeft hoeveel verkeersregelaars er op dat punt achter moeten blijven. Als iedereen op z'n post staat rijdt de coördinator nog een keer langs en geeft alle verkeersregelaars de laatste instructies. Als alle vrachtwagens voorbij zijn sluiten de motorrijders achter de laatste colonne aan en krijgen ze van alle toeschouwers ook een welverdiend applaus.

Om dit alles te regelen was  het noodzakelijk om een commissie in het leven te roepen. De commissie bestaat uit:

  • Astrid Schapendonk - astrid.schapendonk@trucktourtilburg.nl
  • Arno Vos - arno.vos@trucktourtilburg.nl
  • Peter Wagemakers - peter.wagemakers@trucktourtilburg.nl
  • Werner Spierings - werner.spierings@trucktourtilburg.nl
  • Marcel Tuerlings - marcel.tuerlings@trucktourtilburg.nl

Politieadviseur Stichting Truck Tour Tilburg: de heer Ad van Gorp : ad.van.gorp@trucktourtilburg.nl